maandag 23 december 2013

Hoogspanning

Weer een nieuwe dag, elke keer opnieuw een uitdaging.
Simon vergat zijn medicijnen in te nemen. Een weloverwogen beslissing. Het werd hoog tijd om te stoppen met die troep, niet langer half bewust door het leven te struinen.
De vreemde verschijnselen, waar hij de pillen voor had gekregen, waren over. De rust was weergekeerd.
Er waren geen spoken in zijn huis, dat zag Simon nu ook wel in. De lamp die gisteren plots uit ging, was gewoon kapot en het geluidsvolume van radio's varieert wel eens.
Nu eerst koffie en dan de laptop aan om te zien wat er voor nieuws is.
Het lampje van het koffieapparaat ging uit zichzelf uit. Simon zag het niet.
De laptop startte verbazend snel op. De eerste nieuwsberichten stemden tot vreugde. Zijn favoriete voetbalclub had gewonnen. Een man had een jongetje, dat in het water was gevallen, gered. En morgen zou het een stralende dag worden.
Het wereldnieuws was minder opwekkend. Stijgende olieprijzen. Voor hem maakte dat niet zoveel uit. Hij bezat geen auto. Het hooggerechtshof in India had zich uitgesproken tegen het schrappen van de wet die ‘homoseksuele handelingen’ verbood. Ach, hij kende maar twee homo's en geen enkele IndiĆ«r.
Op het moment dat Simon begon te lezen over de gespannen situatie in het Midden-Oosten begon de plafondlamp zachtjes te gloeien en bij het instorten van een in aanbouw zijnd gebouw brandde het peertje volop. Simon zag het niet. Hij zat ingespannen naar het scherm te turen.
Pas toen de lamp, bij het nieuws over een bomaanslag, met een harde knal de geest gaf, drong de realiteit zich weer op.
Snel zette Simon zijn laptop uit, hij wist dat een crash anders onvermijdelijk was.

Later die ochtend besteedde Simon meer tijd aan de douche- en aankleedrituelen dan op normale dagen. Hij moest er tiptop uitzien voor het sollicitatiegesprek.
Niets zou in de weg staan om de baan bij het elektriciteitsbedrijf te krijgen.
Daar was hij van verzekerd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten